Sah pe internet

Boris Spassky(1969-1971 Email
Boris Vasilievici s-a nascut la 30 ianuarie 1937, la Leningrad. La 10 ani obtine categoria 1, in 1952 era candidat de maestru iar la 16 ani mare maestru international.
Urmeaza o perioada buna, dar apoi vine o perioada grea in viata lui si datorita esecului in casatorie, de abia in 1961 isi gaseste echilibrul psihic, increderea in sine si castiga cel de al 29 lea campionat al URSS.
castiga dreptul de a6l infrunta pe campionul mondial Petrosian, dar este invins la un singur punct diferenta, Spassky dimpotriva nu se demoralizeaza, in 1966 castiga turneul de mare rasunet de la Santa Monica, SUA. In al doilea meci pentru titlul mondial Spasski il invinge pe Tigran Petrosian, Spassky, un jucator complex, personalitate remarcabila, devine cel de-al zecelea campion de sah al lumii.Vine anul 1972 cand a fost invins de Robert James Fischer. Despre contributia lu Spassky la dezvoltarea sahului mondial, Anatoli Karpov ne spune:''Spassky a creat un stil universal pe care incerc sa-l urmez''.
''M-au atras spre sah necunoscutul, caracterul inepuizabil al posibilitatilor de pe tabla. Este greu sa arati un singur element pentru care iubesti sahul. Acest joc este un univers.'' B.Spassky